Fa dos dissabtes la Comissió Verda de l’AFA va organitzar a l’escola Arc Iris el taller “Reconnecta amb la natura del barri”, amb la col·laboració de @creaf_ecologia i va ser tot un èxit.
El Gerard de @creaf_ecologia ens va oferir una charla molt interessant i interactiva al voltant de la fenologia i els ritmes de la natura, el canvi climàtic i ens va explicar què és la ciència ciutadana i com les famílies i tota la comunitat educativa podem participar amb les nostres observacions al projecte Ritme Natura.
En la segona part del taller a l’exterior, es va practicar la realització d’observacions fenològiques dels Tarongers de l’escola, amb l’ús de la plataforma iNaturalist.
Moltes gràcies, Gerard per transmetre els teus coneixements amb passió i paciència!
Aquesta activitat és part del projecte Barcelona Reconnecta i el seu objectiu és el de “facilitar la reconnexió de la població de la ciutat de Barcelona amb la natura a través del monitoratge fenològic i sensibilitzar a la població de l’impacte del canvi climàtic en el seu entorn més immediat”.
La idea darrere d’aquest taller és “apadrinar” unes plantes i arbres de l’escola, i amb l’ajuda de @arciris_menjadoritempsdemigdia visitar-lo almenys cada setmana i vanar pujant observacions durant tot el curs acadèmic 2023/24 a iNaturalist per registrar en quina fenofase es troben aquestes plantàs.
Per a més info, podeu escriure a la nostra comissió verda (comissio.verda@afaarciris.org).

Deixa un comentari